Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

an
anyawijchers - 03-02-2017 13:01:01
Huishouden & Energie

Vivo

na alle informatie vond ik nog een website met interessante informatie over inductie koken: https://www.deschouwwitgoed.nl/kookplaat/misverstanden-over-inductie-kookplaten. er staat informatie over (gebruikte) pannen die geschikt zijn voor koken op inductie kookplaten en een interessant filmpje daarover. kromgetrokken pannen: géén probleem.

misverstand:


 


pannen die je hebt gebruikt om op gas mee te koken werken niet meer op inductie

een gasvlam is niet overal even warm, het metaal waar pannen van zijn gemaakt zal door de gasvlam licht vervormen. dit is echter geen enkele reden waarom de pan niet zou werken op inductie, immers: inductie koken werkt met magnetisme, en ook vervormd metaal blijft aan een magneet kleven, dus waarom een vervormde pan dan niet? de werking van het magnetisch veld boven een inductie kookplaat werkt tot ongeveer drie centimeter boven de kookplaat, dus stel dat je pan een vervorming heeft van een centimeter, dan nog wordt de pan gewoon warm op een inductiekookplaat. of je nog met een pan wilt koken die zo vervormd is – is een ander verhaal.
de reden dat je vaak hoort dat pannen die zijn gebruikt om op gas te koken niet zouden werken op inductie is omdat dit geldt voor koken op een keramische kookplaat, of halogeen of een elektrische kookplaat, waarbij geldt dat hoe vlakker de bodem van de pan is hoe beter de warmte van de kookplaat kan worden overgedragen aan de pan. dit geldt absoluut niet voor inductie koken want de warmte hoeft niet van de kookplaat over te worden gedragen aan de pan want de warmte wordt in het metaal van de pan opgewekt. bekijk ook dit filmpje waarin iemand water kookt in een pan die op suikerklontjes staat, de inductie verwarmt de pan en laat het water koken zonder dat de suikerklontjes smelten: