Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

wilcovv
wilcovv - 05-02-2017 14:27:26
Computers & Telefonie

Betrouwbare clouddiensten

"een clouddienst is ook een 'externe schijf' want data worden elders op die manier opgeslagen" 
ja maar nee want... het beste is om 1 map (folder) te maken/selecteren op je eigen pc of tablet en daarin documenten/foto's e.d. in te kopiëren (dupliceren) en alleen die map te synchroniseren met zo'n clouddienst.
dat is uiteraard niet persé een backup.
het is wel heel toegangkelijk voor jouw en iedereen die je maar wil waar dan ook.
een backup maak je op een externe hardeschijf van alles in je thuismap op je pc en dan ook wel dat nog op je pc laten staan. (anders is het weer géén backup)
zo'n externe hardeschijf; eventueel eentje die over wifi beschikt zodat je er ook makkelijk met je tablet/phone bij kan.

die clouddiensten (amerikaans, m$, google, dropbox, etc.) zijn de laatste jaren kritiekloos door de diverse websites/tijdschriften gepromoot want hot & happening (doen 't goed op de beurs enzo) want lekker makkelijk.
gelukkig zijn er steeds meer van dergelijke producten uit europese landen ontstaan met (betrouwbare) opslag in eigen land.
dat stack is inmiddels een van de betere/grotere.
ook vaak heeft je eigen internetprovider wel cloud-opslag mogelijkheden.
en anders nog zelf een nas aanschaffen en daarmee aan de gang gaan.

[= heel verhaal maar vond dit toch even nodig]