Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

fp
fpo - 10-02-2017 14:50:32
Voeding & Gezondheid

Zijn bacteriën in mijn hardhouten messenblok te doden in de magnetron?

Uiteraard heel verstandig stil te staan bij het meesenblok, wat ziekteverwekkers betreft. er is al een oplossing aangedragen, namelijk dettol in de sleuven doen en daarna spoelen met water en dan droog föhnen.
nadeel is alleen dat dettol wel wat achterlaat aan ingrediënten als het opgedroogd wordt, vooral in smalle sleuven.
daarom is de allerbeste oplossing het gebruik van natrium bicarbonaat. in lab-onderzoeken blijkt telkens weer hoe snel ziekteverwekkers dood gaan als ze in aanrakning komen met dit kristallijne poeder. je strooit wat zout in de sleuven, laat het een aantal uurtjes inwerken, omdaarna de sleuven schoon te kloppen, eventueel met water er achteraan schoonspoelen. vergeet niet met de föhn voorzichtig te drogen, met de straal op aardige afstand, want door de hitte kan het hout krom gaan trekken!
natrium bicarbonaat is volkomen veilig in gebruik, ook inwendig doet het zeer positieve diensten ter bestrijding van ziekteverwekkers (bacteriën in schoenen/sokken, in de wasmachine, in het gebit, in de slijmvliezen en ook in de darmen e.d.), je kunt het zo gek niet bedenken, of je kunt het ervoor gebruiken. veel succes ermee!