Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

dokun
dokun - 10-02-2017 17:16:08
Vrije tijd & Tuin

Wat kan ik doen tegen een invasie van naaktslakken op mijn balkon? teeteke

Hallo,

is het op uw balkon dan zo erg warm..? normaliter zie je de slakken nu niet (zitten diep in de grond) ivm de kou. er moet een bron zijn van waaruit die slakken op uw balkon steeds terug komen. ze leven normaal in de grond. ik zou al uw potten en bakken goed nakijken of daar misschien de bron zit waar ze zich steeds kunnen vermeerderen.

omdat het nu erg koud is zijn ze er haast niet en hebben leggen ze zeker nog geen eitjes. als u nu veel bakjes met bier neerzet zult u het overgrote deel kunnen doden. dan zijn er straks niet zoveel over die eitjes gaan leggen.

als u er op écht een biologische natuurlijke manier vanaf wilt kopen raad ik u aan dat met nematoden (aaltjes) te doen (zie info link onderaan dit bericht). die vernietigen alle naaktslakken best wel snel. maar u moet wachten totdat het warmer wordt met de bestrijding.

wij hebben de nematoden (aaltjes) vaker gebruikt in onze moestuin werkt perfect. maar ze komen wel steeds terug omdat het open grond/terrein is en de medetuinders  de slakken niet op deze manier bestrijden. maar u met een balkon met potten en bakken heeft dat probleem niet. dus als u het met de nematoden (aaltjes) gaat bestrijden dan bent u er na 1 x toepassen vanaf (duurt een paar weken).

hier de link naar de webwinkel waar u de nematoden (aaltjes) kunt kopen. het zijn een soort aaltjes maar ze zijn zo klein dat ze niet met blote oog te zien zijn. dus helemaal niet eng ofzo... :) :)

u kunt ze nu nog niet bestellen, alleen als het warmer is (dacht pas in het voorjaar). u zou aan de webshop kunnen vragen wanneer ze weer beschikbaar zijn.

http://biocontrole.nl/naaktslakken-bestrijden" target="_blank">http://biocontrole.nl/naaktslakken-bestrijden