Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

edrick3
edrick3 - 18-02-2017 13:43:20
Vrije tijd & Tuin

Prijsverschil medicijnen belgie en nederland

Ter info:
het remgeld is in https://nl.wikipedia.org/wiki/belgi%c3%ab" target="_blank">belgië de term die in verband met ziektekosten wordt gebruikt om het eigen aandeel van de https://nl.wikipedia.org/wiki/pati%c3%abnt" target="_blank">patiënt aan te duiden. via het remgeld poogt de overheid de (over)consumptie van medische tussenkomsten te beïnvloeden, en toch een betaalbare geneeskunde te verzekeren.


een raadpleging bij de huisarts kost (2012) circa 22 euro (inkomsten voor de arts). het https://nl.wikipedia.org/wiki/ziekenfonds_%28belgi%c3%ab%29" target="_blank">ziekenfonds betaalt hiervan circa 17 euro terug aan de patiënt. het remgeld voor de patiënt is dus 5 euro. wordt de huisarts op huisbezoek gevraagd, dan is het remgeld proportioneel hoger, om een rem te zetten op (voor de maatschappij) dure huisbezoeken.
ook voor door een arts voorgeschreven geneesmiddelen geldt een remgeld. dit is proportioneel hoger voor merkgeneesmiddelen dan voor https://nl.wikipedia.org/wiki/generisch_geneesmiddel" target="_blank">generische geneesmiddelen.
raadplegingen bij de tandarts vallen daar ook onder. een maatregel van tandpreventie is dat er voor kinderen onder de 12 jaar geen remgeld wordt gevraagd bij jaarlijkse gebitscontrole.


(https://nl.wikipedia.org/wiki/remgeld" target="_blank">bron)