Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

gr
groop04 - 23-02-2017 21:05:37
Computers & Telefonie

Mag dit van tele 2

Hallo mitch,

de reactie van tele2 is heel vervelend maar zij staan wel in hun recht.

hier in huis komt het zeer regelmatig voor dat de telefoons uit zichzelf uitbellen. dit wordt veroorzaakt door mallware op je telefoon die je hebt binnengehaald via ondeugdelijke apps of onveilige websites. en aangezien mijn 2 puberzoons (ondanks de mediawijze ;-) waarschuwingen van mij) regelmatig van alles installeren zonder goed na te denken raken de smartphones regelmatig geïnfecteerd. soms helpt het runnen van een virusscanner om de mallware te detecteren en verwijderen maar veel vaker zijn de ontwikkelaars van de mallware een paar stappen verder dan degene die de virusscanners beheren... (zo'n auto dialer is trouwens niet eens zo heel erg moeilijk om te maken...).  een virusscanner helpt dan niet meer en de enige oplossing is dan vaak het toestel weer terugzetten naar fabrieksinstellingen wat een hoop gemopper oplevert want foto's en documenten moeten geback upt worden en het toestel moet weer helemaal opnieuw ingesteld worden wat een hoop werk is (maar eigen schuld dikke bult als ze niet naar hun moeder willen luisteren...ze moeten van mij de belkosten ook zelf betalen, hopelijk leren ze het dan eens een keer...).

en ook al ben je niet zelf bezig met bellen (vaak wordt de connectie 's nachts opgezet als jij ligt te slapen...), jouw toestel belt (door de mallware) wel degelijk uit ook al zie je dat op dat moment niet ens op je telefoon!!! wat de telecom provider betreft ben jij zelf ook verantwoordelijk voor alles wat er op je telefoon geïnstalleerd wordt dus ook de mallware waar jij niet om gevraagd had.. 

het is bijzonder vervelend (van de belkosten die hier al verstookt zijn aan niet gevoerde gesprekken hadden mijn zoons een aantal leuke games voor zuchzelf kunnen kopen...zucht) maar de telecom provider staat wel in zijn recht...