Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ge
gewicht - 01-03-2017 19:11:14
Huishouden & Energie

Hoe kun je de omvang van te veel aan stookkosten berekenen

"de ketel is 20 jaar oud en goed onderhouden" zegt enerzijds maar weinig en anderzijds dat hij aan vervanging toe is.  20 jaar terug kon je zelf de verwarmingsketel met een koperdraadborstel nog schoonmaken. probeer dat nu maar eens met die moderne ketels. maar een ketel van 20 jaar is zo wie zo al veel duurder in gasverbruik.
zelf heeft u berekend dat voor de warmteafgifte de radiator in de kamer onvoldoende is dat blijkt ook uit het feit dat het veel te lang duurt voor de door u gewenste temperatuur is bereikt. maar een radiator extra of een met meer capaciteit , dat moet dan wel behoorlijk zijn, is niet de enige oplossing.
de oude ketel zal de benodigde capaciteit gewoon niet kunnen leveren en hij blijft heel duur in gebruik omdat hij veel verlies heeft. 
behalve extra radiatoren zal ook een nieuwe ketel moeten worden geplaatst en let er op dat de capaciteit ruim voldoende is anders blijft u bezig.
de stookkosten verhalen kunt u beter vergeten zoals al eerder is gesteld, u stookt en niet de woningbouw.  het capaciteitsverschil heeft niet zoveel met de stookkosten te maken.  de woningbouw zou u wel tegemoet moeten komen met een moderne en zuinige ketel.  
succes er mee.