Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

AWYeah28
AWYeah28 - 03-03-2017 11:16:23
Auto & Vervoer

Mag ns om legitimatie vragen bij inleveren verlopen anonieme chipkaart?

Beste,

privacy is de afgelopen decennia een vloeibaar begrip gebleken. anonimiteit is een illusie, dat hebt u inmiddels gemerkt. we hebben in europa een langdurige vrede, waardoor men langzaam aan het vergeten is dat er ooit een bezetter was. die zou glimlachend in zijn handen hebben gewreven bij de infrastructuur van digitale informatie die wij voor onszelf hebben aangelegd. in dit land van http://www.npo.nl/zondag-met-lubach/11-09-2016/vpwon_1261994" target="_blank">snelrecht zonder rechters wordt al snel http://webwereld.nl/security/84523-schroevendraaier-kopen-is-verdacht--zegt-politie" target="_blank">iedereen een verdachte. staat u er ooit bij stil of hetgeen u op sociale media of in fora plaatst wel overeen komt met het gedachtengoed van een ieder die ooit dit land zou kunnen regeren?

van de website https://www.ikhebniksteverbergen.nl/" target="_blank">ikhebniksteverbergen.nl:

waar ligt de grens?

in de afgelopen 20 jaar zijn heel wat maatregelen doorgevoerd die een negatieve invloed hebben op de privacy, wat iedereen klaarblijkelijk prima vindt. echter, als 20 jaar geleden iemand naar je toe zou komen en zeggen: "vanaf morgen gaan we vastleggen wanneer en waarheen je met het openbaar vervoer of de auto reist, bijhouden wat je koopt bij welke winkel, je met camera's volgen als je in grote steden loopt, vastleggen wanneer en met wie je communiceert, je medische gegevens in een grote database plaatsen waarbij je geen zicht hebt wie deze gegevens opvraagt en leest, een zo compleet mogelijk profiel van je kind aanleggen, wil de overheid je vingerafdrukken voor in het paspoort, mag de politie je zonder enige verdenking op bepaalde openbare plekken fouilleren, bouwen vele commerciële bedrijven profielen van iedereen op over persoonlijke voorkeuren en draagt iedereen een apparaatje bij zich waarmee iemands doen en laten gevolgd kan worden", dan zou dat waarschijnlijk op bijna iedereen zeer beangstigend overkomen. grote kans dat dit hele land op z'n kop zou staan. echter, nu het zo geleidelijk gebeurt hoor je bijna niemand klagen.