Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

zw
zwaardvis - 04-03-2017 07:19:15
Computers & Telefonie

Whatsapp standaard opslaglocatie android

Beste  awyeah28

ja, ik weet 100% zeker dat op mijn beide telefoons de verzonden en ontvangen afbeeldingen/videos/voice notes etc. op de sd kaart worden opgeslagen. zo ook bij o.a. aurora1.
dat kun je trouwens ook zien in de verkenner als je de foons met een kabel aansluit op de pc.
het verbaast mij ook dat er geen instellingsoptie in wa zit, maar nog meer verbaast het mij dat het blijkbaar wél kan om de media automatisch op sd op te slaan..
ik vraag me dan ook af wat er zou gebeuren als iemand waarbij de media intern worden opgeslagen, zoals carola83, whatsapp verwijdert, voor de zekerheid de telefoon uitschakelt (batterij er uit om condensatoren volledig te ontladen) en dan wa opnieuw installeert. worden media dan wel automatisch op de sd kaart weggeschreven? dat het al dan niet aanwezigzijn van een sd-kaart op moment van installatie wa bepaalt wat de opslaglocatie is.

overigens heb ik gewone telefoons die niet geroot zijn.