Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

newmikey
newmikey - 04-03-2017 20:39:32
Computers & Telefonie

Ransomware.

Friso, vergeefse moeite en onnodig. ik ben er al héél lang geleden mee opgehouden de fabeltjes te weerspreken maar ze zijn ingesleten. wie wil, die gebruikt het en wie niet wil, blijft lekker windows of osx gebruiken. vroeger riep ik nog wel eens dat als mijn kinderen van (toen) 6 en 7 jaar het gebruiken alsmede mijn bejaarde moeder en volkomen a-technische wederhelft, iedereen het kan gebruiken maar het is water naar de zee dragen. 

dat er géén virussen bekend zijn is niet helemaal waar, maar leg de doorsnee forumbezoeker maar eens uit wat het verschil is tussen een server-worm en een aanval op je eigen gebruikers(~/home) omgeving. in praktische zin heb je helemaal gelijk maar ook daarover een discussie aangaan is zinloos.  

hier in huis al 15 jaar de standaard, voor zoonlief was het vorig jaar in het eerste jaar uva gewoon een keihard vereiste en hij was maar wat blij dat hij het met de paplepel ingegoten had gekregen - andere studenten moesten eerst bijscholen en extra lessen volgen. de bejaarde moeder is inmiddels al weer een aantal jaren niet onder ons, de a-technische vrouw runt haar zzp bedrijf nog steeds op debian, dochterlief is inmiddels vakfotografe en gebruikt inderdaad ubuntu en ik (zo langzamerhand op weg naar de pensioenleeftijd) ben inmiddels geswitched van pclinuxos naar archlinux.

linux is inmiddels gebruiksvriendelijker dan windows maar bekeren doe ik allang niet meer - pure tijdverspilling.