Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

sn
snitzel - 08-03-2017 19:25:03
Geldzaken & Recht

Verkeerd advies belastingtelefoon ivm kinderopvang toeslag

Precies wat halex zegt. u krijgt telefonisch advies op basis van de situatie die u mondeling schetst. en daarom kunnen er geen  rechten  aan een mondeling advies ontleent  worden. ook niet  als een burger de proefberekening invult omdat dat ook op basis is die een burger zelf schetst.

u hoeft maar aan drie eisen te voldoen om in aanmerking te komen voor de kinderopvangtoeslag. namelijk, u werkt, u volgt een re-integratietraject van het uwv, gemeente of oude werkgever of u volgt een ( verplichte) inburgeringscursus. deze eisen zijn ook van toepassing op een eventuele toeslagpartner ( tenzij eerste graads of tweede graads zijlijn).

blijkbaar heeft u op alledrie de vragen met "ja" beantwoord toen u de toeslag aanvroeg. dus aanvechten heeft geen enkele zin. u bent zelf ten alle tijde verantwoordelijk voor de toeslag die u aanvraagt.

u kunt een betalingsregeling treffen.

weet wel dat de gemeente strengen eisen heeft voor het toekennen van de kinderopvangtoeslag op sociaal-medisch noodzaak. u mag bijv. al niet meer dan 110 of 120% van de bijstandsnorm verdienen.