Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

gsm
gsm - 09-03-2017 09:02:28
Computers & Telefonie

Antivirus van mcafee lijkt wel een veel geld kostend virus!

Niet alleen mcafee, maar ook andere betaalde pakketten zijn soms erger dan de kwaal. net als bij mensen hebben deze geneesmiddelen bijwerkingen, al was het alleen maar vermoeidheidsverschijnselen van de computer. mcafee was soms nog slechter (in de tests) dan windows defender, wat standaard in windows 10 aanwezig is. de vermelde voorwaarden zijn inderdaad heel dubieus. je bent waarschijnlijk even goed beschermd met windows defender, maar als je dat echt niet vertrouwt, dan kun je als particulier het beste de gratis versie van avira installeren (goed beschermd met alleen wat hinderlijke reclame).

ik gebruik zelf bij windows 10 alleen windows defender en let daarnaast zelf ook heel goed op.
verder geen cleaners, boosters, optimizers of mechanics en andere troep in gebruik.
resultaat: computer draait al tijden als een zonnetje.

een idee om te overwegen is misschien om, net als bij linux, minstens twee gebruikersaccounts op de computer te hebben:
1) een standaard gebruikersaccount voor dagelijks gebruik, zoals met internetten, e-mailen, toegang tot documenten en afbeeldingen.
2) een lokaal gebruikersaccount met administrator rechten, alleen te gebruiken voor installeren van software en dergelijke taken.

opmerkingen:
een standaard account gebruiken is veel veiliger omdat een eventueel virus daarmee ook veel minder kan vernielen.
zorg wel dat je altijd eerst een administrator account maakt en dat ook eerst goed test. daarna pas je gebruikers account op standaard instellen.
alleen een administrator kan het standaard account namelijk nog weer terug zetten naar administrator, als dat nodig mocht zijn.