Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

di
diemenees - 12-03-2017 21:11:03
Auto & Vervoer

Mag ns om legitimatie vragen bij inleveren verlopen anonieme chipkaart?

Ieder kan met anoniem cash geld opladen bij de automaten van ns, de ret en gvb-metro in rotter/amsterdam. maar enkel met ronde bedragen.
als je vooruit kan plannen en wat brains hebt, dan plan je zo dat je een lange bus (of tram, maar die zijn nooit zo heel lang) reis maakt als laatste startend met heel laag beginsaldo, zo dat je in het rood eindigt (de allerlangste busreis met min.saldo van 0 in nl kost meer als 14 eur-maar er zijn enkele expressslijnen die 5 of 10 eur min.saldo willen). dan heb je tenminste nog wat genoegdoening van die 7,50 die die kaart kost. met de trein gaat dat helaas niet, want je hebt dan minimaal 16 eur beginsaldo nodig-daarvoor kan je beter een dagkaart ns bij de ah kopen.
de 1 eur kosten wordt niet berekend als je na afloopdatum via ov-chip-en dus met opgave van die zo verafgode anonimiteit eventueel restsaldo terugvraagt.
plan b: vlak voor afloop koop je alvast een nw kaart-anon, je gaat naar een bemensd ns-station (al maar aannemend dat je vlakbij woont en die moeite wil doen) en vraagt hun het saldo van de oude naar de nieuwe kaart over te zetten-dat moet gratis.
en al die verafgoders van die veronderstelde anonimiteit: weten jullie dan nou echt nog niet dat julie nog meer verafgode mobiele telefoon-laat staan die nieuwste ifone of samsung die ieder wel wil hebben- nog veel nauwkeuriger is in het aan hogerhand doorgeven van je reizen en lokatie op het moment zelf? met die chipkrt gebeurt dat pas in de nacht erna. gevallen dat politie oid via juist ov-chip mensen naspeurde zijn er vrijwel niet meer-daarom dus!