Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Wi
Wil_H - 15-03-2017 15:49:40
Geldzaken & Recht

Advocaat onderneemt geen actie

Als je een gerechtelijke uitspraak hebt liggen kun je daarmee rechtstreeks naar een deurwaarder. die gaat zorgen dat jij het geld krijgt, want een deurwaarder heeft meer bevoegdheden als een incassoburo. een deurwaarder kan namelijk wel beslag leggen op auto's huizen en bankrekeningen. veel incassobureaus dreigen daar wel mee, maar ze hebben die bevoegdheid helemaal niet.
heb zelf ook een keer een zaak gehad waarbij de tegenpartij mij een flink bedrag moest betalen. rechterlijke uitspraak in mijn voordeel, maar er werd niks betaald. na een paar maanden een deurwaarder ingeschakeld. binnen 4 weken had ik het geld op mijn rekening. moet wel zeggen dat die deurwaarder meteen een brief heeft gestuurd en de tegenpartij maar heel korte termijnen heeft gegeven om te reageren.