Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ha
halex - 16-03-2017 22:57:55
Auto & Vervoer

Ov kaart verlopen * boete

Nee, natuurlijk kan dit niet 'zo maar'. maar u hebt ook helemaal niet 'zo maar' een boete gehad. u hebt een boete gehad omdat u zwart reed. met een verlopen ov-chipkaart kunt u niet inchecken. zodra u dat probeert, produceert het paaltje felle pieptonen, gaat het rode lampje branden en komt de melding in het scherm dat de check-in mislukt is. waarschijnlijk ook met de reden (dat gebeurt bij onvoldoende saldo wel). u hebt dat alles genegeerd en bent al zwartrijdend onderweg gegaan. dat moet u gewoon niet vreemd opkijken dat u daarvoor beboet wordt.
het verlopen van de ov-chipkaarten is één van de allergrootste ergernissen bij dit ding. elk consumentenprogramma of -blad heeft er ieder kwartaal wel een item over. daarnaast staat het gewoon op uw kaart. u kunt toch niet alle verantwoordelijkheid voor uw gedragingen bij een ander leggen?
kortom, geen rare gang van zaken en een terechte boete wegens zwartrijden.
overigens, het saldo van uw verlopen ov-chipkaart kunt u terugkrijgen. is het een persoonlijke ov-chipkaart, dan wordt het zelfs automatisch op uw nieuwe kaart gestort. kijk voor instructie op https://www.ov-chipkaart.nl/beeindigen-of-vervangen/wat-te-doen-met-een-bijna-verlopen-kaart.htm" target="_blank">https://www.ov-chipkaart.nl/beeindigen-of-vervangen/wat-te-doen-met-een-bijna-verlopen-kaart.htm.