Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ha
halex - 18-03-2017 02:52:01
Computers & Telefonie

Wifiproblemen

Wauw bert, je kaart een groot probleem aan. maar je oplossing klopt niet. ik woon in nieuwbouw, maar als ik op de bovenliggende verdieping mijn wifi-router wil plaatsen, krijg ik ruzie met de bovenburen. we hadden een centrale wifi-router op de 13e etage, maar die bleek het vliegverkeer te verstoren. zelfs zo erg dat schiphol ging onderzoeken of ze ook in lelystad konden landen. als je daar namelijk landt, kan je je aanvliegroute geheel via de voormalige zuyderzee laten lopen. en de meeste urker viskotters hebben nog geen wifi aan boord.
het gewikkelde aluminiumdraad gaf ook wat praktische problemen. wij vouwen elke dag van een stuk aluminiumfolie (a2 formaat) in de vorm van een hoedje. mijn buurjongetje vindt 't overigens een bootje, maar goed, dat terzijde. als we met dat hoedje op in de buurt van de wifi-router lopen, sloeg die op tilt. in plaats van startpagina begonnen alle browsers plots met www.google.ru. dus dat is ook geen succes.uiteindelijk hebben we wel een praktische oplossing gevonden. na lang zoeken kwamen we erachter dat onze straatverlichting op afstand aan- en uitgezet wordt. dat betekent dus dat lantaarnpalen verbonden zijn met een netwerk. middels gemodificeerde tweezijdige zonnepanelen -die halverwege de lantaarnpalen zijn opgehangen- zijn wij nu in staat om 's avonds via de straatverlichting en overdag via de aardstralen een https-verbinding met het grote www te maken. dit is niet alleen gratis, maar ook reuze betrouwbaar. de afgelopen zeven jaar is het daglicht elke dag weer trouw aan de horizon verschenen. niet altijd even vroeg, in maart en oktober zelfs zomaar een uur eerder/later, maar het was en is er wel. en natuurlijk, het kost wat moeite (ik zal de laatste zijn om te ontkennen dat het hard werken is om de straatverlichting elke dag weer in de windrichting te draaien) maar het levert ook veel op. niet alleen gratis internet, maar ook het journaal van overmorgen en house of cards seizoen 6 ontvangen wij dagelijks op onze smartwatch. het grootste voordeel zie je wel bij de nieuwere huizen. zo keek ik gisteren naar de huldiging van feyenoord op 07 mei aanstaande. terwijl mijn buurvrouw met afschuw zag hoe wij drie maanden later limburg (inclusief roermond) teruggaven aan de belgen.
het kan dus veel simpeler, bert. denk nou eens niet in problemen, maar in fantastische oplossingen!