Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ti
tilpend - 18-03-2017 14:01:44
Geldzaken & Recht

Wat doe ik als de invoerrechten veel te hoog berekend zijn en dhl niet reageert?

Is het bedrag van eur 27,30 inclusief de inklaringskosten van eur 14,50 of komt dat er nog bovenop?
de waarde van het hoesje is boven de eur 22 maar onder de eur 150, in dat geval bent u dus wel btw verschuldigd maar geen invoerrechten, zie 
https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/belastingdienst/prive/douane/goederen_ontvangen_uit_het_buitenland/van_organisaties_en_bedrijven/moet_ik_belastingen_bij_invoer_betalen" target="_blank">moet ik belastingen bij invoer betalen?

de btw wordt berekend over de kosten van het product en de verzendkosten dus over $57,65.
u kunt op http://www.invoercalculator.nl/" target="_blank">http://www.invoercalculator.nl/ de kosten ruwweg berekenen en dan komt je uit op ongeveer eur 11,63 btw (afhankelijk van de gehanteerde usd-kosten) plus de inklaringskosten van dhl (eur 14,50) dus ongeveer eur 26,13.
het bedrag dat dhl van u vraagt klopt dus.

en nee, daar kunt u niets meer aan doen.