Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

me
mein33 - 21-03-2017 17:56:05
Geldzaken & Recht

Consumentenbelangen erg versnippert vertegenwoordigd


vraag: zouden al die 'consumentenvertegenwoordigers' eens samen met hun doelgroep 'de consument' om de tafel moeten gaan zitten? 


@hansje klein,

wie is "de" consument in deze en wie zou er dan, volgens u, "de" consument moeten gaan vertegenwoordigen.
de "17.000.000 mensen op dit hele kleine stukje aarde" zijn nl. allemaal consumenten en de consumentenorganisatie's kunnen toch niet met iedereen persoonlijk in gesprek gaan over alle producten en diensten waar de consument mee te maken kan krijgen in zijn/haar bestaan.
of moet er een consumentenbelangenorganisatie worden opgericht die namens de nederlander met de reeds bestaande en zich zelf benoemde belangenorganisatie's gaat onderhandelen over hoe de belangen van de consument mogelijk vertegenwoordigd zouden moeten/kunnen worden.
naar mijn waarnemenig zijn er al voldoende instanties die namens of in opdracht van de regering de belangen van de consument, zo goed en zo kwaad als mogelijk is, proberen te behartigen of te vertegenwoordigen. 
of ze allemaal even effectief zijn valt, naar mijn idee, te betwijfelen.