Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Wi
Wil_H - 29-03-2017 07:40:43
Computers & Telefonie

Pc onderhoud

avg tune up en al die andere zgn. onderhoudsprogramma's hebben geen enkele meerwaarde voor het goed functioneren van windows. alles wat deze programma's kunnen, doet windows zelf al automatisch en beter. bovendien zijn bepaalde functies zoals schijfdefragmentatie bij de nieuwste pc's en laptops met ssd-schijven volslagen nutteloos en zelfs schadelijk voor de levensduur van de ssd. 
zorg dat je een goede virusscanner hebt draaien en vertrouw niet alleen op windows defender die nog geen virus ontdekt ook al struikelt die er over.
het up to date houden van windows doet windows update zelf het beste. zowel windowsonderdelen als stuurprogramma's voor moederbord, lan-, video- en geluidsadapter worden automatisch door windows update gedownload en geïnstalleerd.
als je graag je pc zelf wilt onderhouden dan is er op internet gratis voldoende informatie te vinden hoe je dat verantwoord en veilig kunt doen, zodat je niet je windowsinstallatie vernaggelt omdat je dingen gaat veranderen of wissen die belangrijk zijn voor het goed functioneren van windows.
het enige wat windows onderhoud en geen van die programma's kunnen is de pc of laptop stofvrij houden en dat doe je door met wat perslucht het stof uit de ventilatie gaten te blazen.
wel de ventilatoren even met een potlood o.i.d. blokkeren om te voorkomen dat ze te hard rond gaan draaien waardoor ze defect kunnen draaien.
na het schoonblazen kun je dan bij pc's het moederbord nog even optisch controleren op roest en op condensatoren die bol staan. dat zijn zekere tekenen dat je pc binnen korte tijd aan vervanging toe is.
bij laptops kan dat niet zonder eerst de behuizing open te schroeven. maar dat doe je alleen als je weet waar je op moet letten bij de demontage.