Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

me
mein33 - 02-04-2017 15:50:47
Huishouden & Energie

Wat voegen nieuwe energieinitiatieven zoals vandebron en de windcentrale toe?

@tiope,

aangezien u hier op een consumenten forum bent en dit geen discussieforum is heb ik mij (tot heden) onthouden van een reactie, maar omdat er volgens u nog niemand inhoudelijk heeft gereageerd dan toch maar een reactie op uw topic, waar ik verder geen dicussie wil losmaken. ;-))

als u echt een steentje wilt bijdragen aan een groener milieu, dan moet u hier geen inhoudsloos verhaal ophangen over één van de "groene" energieleveranciers.
alle andere energieleveranciers hebben natuurlijk geen personeel, geen aandeelhouders, treden niet op als tussenpersoon, hebben geen dure kantoorkolossen in den lande en maken geen winst.
als u een echt inzicht zou willen krijgen van de totaalkosten van uw energierekening welke alle energieleveranciers u, na een volledig stookjaar, in rekening zouden brengen dan zult u de tarieven incl alle bijkomende kosten per individuele energieleverancier moeten gaan berekenen (neem bijv. uw eigen verbruik van het afgelopen stookjaar eens als uitgangspunt) .
als u dat gedaan heeft, kom dan nog eens terug met de echt belangrijke en schokkende prijsverschillen die u dan heeft gevonden, maar pluk niet simpelweg één kostenpost (het vastrecht) als uitgangspunt.
u kunt natuurlijk ook de vergelijkingssites inschakelen om u bij uw rekenwerk te helpen, maar krijgt dan wel een vertekend beeld omdat ze niet onafhankelijk zijn.
maar u zult wel zo sportief en gemotiveerd zijn om dat niet te doen en het rekenwerk echt zelf willen doen.

oh, vergeet vooral niet dat vandebron ter compensatie van de uitstoot van het aardgasgebruik goede doelen op de wereld steunt, waarbij de klant mag bepalen welk goed doel hem/haar het meeste aanspreekt. op hun site kunt u daar meer over vinden.

en nee, ik werk niet bij vandebron, ben geen aandeelhouder en heb geen enkel persoonlijk belang.  ;-))