Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

edrick3
edrick3 - 03-04-2017 17:46:01
Geldzaken & Recht

Opbouw pensioen in militaire dienst ?

Jubileumgratificatie                                                             
 
po                                           
 
bij een diensttijd van 25, 40 of 50 jaar hebt u recht op een jubileumgratificatie. deze diensttijd hoeft niet aaneengesloten te zijn. 
 
 
hoogte  de regels rond de jubileumgratificatie zijn vastgelegd in artikel 6.18 van de cao primair onderwijs. in bijlage vi van de cao zijn de regels vastgelegd rond de diensttijd, die bepalend is voor de jubileumgratificatie. bij 25 dienstjaren is de gratificatie een half maandsalaris. bij 40 en bij 50 dienstjaren is het een volledig maandsalaris. de gratificatie is vrij van inhoudingen hetgeen betekent dat u het bruto bedrag netto in handen krijgt. de gratificatie wordt uitbetaald door de werkgever waarbij u op het moment van uw jubileum in dienst bent. om misverstanden of teleurstellingen te voorkomen is het aan te bevelen zelf uw bestuur te attenderen op uw jubileum. 
 
n.b. indien u in enig jaar op 1 augustus in dienst treedt dan volbrengt u dat jaar op 31 juli van het volgende kalenderjaar. dit betekent dat de jubileumdatum op 31 juli valt. de jubileumgratificatie wordt dan ook berekend op basis van het salaris in juli. 
 
 
bedrag  de gratificatie wordt gebaseerd op het brutosalaris dat u op de jubileumdatum verdient (bij maximaal werktijdfactor 1,2000), vermeerderd met:  • de gemiddelde toelage per maand wegens onregelmatige dienst, berekend over de drie maanden voorafgaand aan de jubileummaand;  • de vakantie-uitkering; 
 
vergoedingen voor overwerk en trenduitkeringen worden niet meegerekend, evenmin als vergoedingen die geen salaris zijn in de zin van de salarisregeling. als u op de jubileumdatum bij meerdere instellingen een aanstelling heeft, krijgt u van iedere werkgever een evenredig deel van de jubileumgratificatie. het totaal van deze gratificaties kan echter nooit meer bedragen dan 120% van het salaris bij een normbetrekking. 
 
diensttijd  als diensttijd geldt:  • tijd doorgebracht bij het onderwijs;  • tijd doorgebracht in burgerlijke overheids- of semi-overheidsdienst;  • tijd doorgebracht in dienst van de republiek indonesië, voorzover deze tijd door de garantiewet indonesische pensioenen wordt bestreken;  • tijd waarvoor verlof met behoud van salaris werd of wordt genoten;  • tijd doorgebracht in burgerlijke overheidsdienst in suriname (voor 25 november 1975) of de nederlandse antillen;  • tijd doorgebracht in dienst van het niet-openbare onderwijs in de voormalige rijksdelen, voorzover u daar onder een overheidspensioenregeling viel of zou zijn gevallen, indien u in vaste dienst zou zijn geweest;  • tijd doorgebracht in militaire dienst bij de troepen in suriname of de nederlandse antillen; 
(bron: dyade dienstverlening onderwijs))