Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

marita5
marita5 - 10-04-2017 13:06:33
Geldzaken & Recht

Wij zouden in 2003 een lening hebben afgesloten bij primline

Hallo xinty , 

wij wisten niet dat wij een lening hadden .

klinkt ongeloofwaardig , mijn naam is haas en ik weet van niks 

maar dit wist u wel toen u een bkr toetsing liet doen in 2015 .

daar kwamen wij achter dat wij een lening had van 6042euro



de verjaringstermijnen

als uitgangspunt geldt een verjaringstermijn van http://wetten.overheid.nl/cgi-bin/deeplink/law1/bwbid=bwbr0005291/article=306" target="_blank">20 jaar. deze termijn geldt ook wanneer er een http://wetten.overheid.nl/cgi-bin/deeplink/law1/bwbid=bwbr0005291/article=324" target="_blank">vonnis is.
voor de volgende vorderingen geldt een verjaringstermijn van 5 jaar  (wanneer er dus geen vonnis is):



een vordering tot nakoming van een http://wetten.overheid.nl/cgi-bin/deeplink/law1/bwbid=bwbr0005291/article=307" target="_blank">overeenkomst tot een geven of een doen (bijvoorbeeld geldlening). de termijn gaat in vanaf het moment dat de vordering opeisbaar is.
een http://wetten.overheid.nl/cgi-bin/deeplink/law1/bwbid=bwbr0005291/article=308" target="_blank">vordering tot periodieke betaling, zoals rente, huur en pacht en voor alles wat bij het jaar of een kortere termijn moet worden betaald. de verjaringstermijn gaat in vanaf het moment dat de vordering opeisbaar is. elke betalingstermijn afzonderlijk verjaart na verloop van 5 jaar.
een http://wetten.overheid.nl/cgi-bin/deeplink/law1/bwbid=bwbr0005291/article=309" target="_blank">vordering uit onverschuldigde betaling (bijvoorbeeld teveel verstrekte uitkering, of geld overgemaakt op de verkeerde bankrekening). de termijn van 5 jaar gaat in vanaf het moment dat de schuldeiser zowel bekend is met het bestaan van zijn vordering als de persoon van de ontvanger. de vordering verjaart in ieder geval na 20 jaar nadat de vordering is ontstaan.
een vordering tot betaling van http://wetten.overheid.nl/cgi-bin/deeplink/law1/bwbid=bwbr0005291/article=310" target="_blank">schade of een bedongen boete. de termijn van 5 jaar vangt aan met de dag nadat zowel de schade als de dader bekend is, met een maximumtermijn van 20 jaar na de schadegebeurtenis. bij schade als gevolg van bepaalde misdrijven gelden langere termijnen.


voor verdere informatie , klik op de rode regel.

http://www.schuldinfo.nl/index.php?id=61" target="_blank">http://www.schuldinfo.nl/index.php?id=61