Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Cookies
Cookies - 11-04-2017 13:44:26
Voeding & Gezondheid

Ik moet na 10jaar medicijn gebruik nu een eigen bijdrage gaan betalen,hoe kan di

Ik lees op https://www.knmp.nl/nieuws/bijbetaling-voor-gebruikers-camcolit" target="_blank">https://www.knmp.nl/nieuws/bijbetaling-voor-gebruikers-camcolit het onderstaande. voor het volledig artikel, klik op de link.



bijbetaling voor gebruikers camcolit

15 februari 2017


gebruikers van camcolit worden geconfronteerd met een bijbetaling nu de voorraad van het oude product op is. per augustus 2016 is de licentie overgedaan van norgine naar essential pharma. de prijs van € 4,76 is vervolgens gestegen naar € 16,77, waardoor een bijbetaling van € 12,01 (excl. btw) geldt. er zijn in nederland 15.000 gebruikers van camcolit, een middel tegen onder meer manische depressiviteit.




alternatief zonder bijbetaling in hetzelfde gvs-cluster is de priadel 400mg tablet. priadel is qua omvang van het gebruik ongeveer gelijk aan camcolit. voor het ander generieke product lithiumcarbonaat, tabletten in diverse sterktes van pharmachemie (teva), geldt een lagere bijbetaling.