Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

pe
pebk - 12-04-2017 13:18:03
Voeding & Gezondheid

Ik moet na 10jaar medicijn gebruik nu een eigen bijdrage gaan betalen,hoe kan di

De regels veranderen of patenten worden verhandeld. hier kunt u niets tegen doen. echter als de kosten heel hoog zijn, dan kan het goedkoper zijn bij sommige ziektekostenverzekeraars om een uitgebreider pakket te nemen. hierbij is soms ook de mogelijkheid om de eigen bijdrage voor de medicijnen tot een bepaald bedrag. zie ook: https://www.independer.nl/zorgverzekering/vergoedingen/eigen-bijdrage-gvs.aspx" target="_blank">https://www.independer.nl/zorgverzekering/vergoedingen/eigen-bijdrage-gvs.aspx

ander voorbeeld is bijvoorbeeld dexamfetamine. voor de 5mg (of meer) tabletjes moet bijbetaald worden, omdat het patent op de grondstof verhandeld is aan een patenttrol. de 2,5mg mag wel verhandeld worden, want daarop is (voorlopig) nog een uitzonderingsregeling van toepassing. overigens schijnen apothekers voorheen zelf deze tabletjes van 2,5mg, 5mg of meer gemaakt te hebben.