Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

gsm
gsm - 12-04-2017 13:59:39
Computers & Telefonie

Wat is een goede virus scanner?

Windows 10 heeft een prima ingebouwde windows defender. het is een illusie dat je computer veel beter beschermd zou zijn met een van de betaalde of gratis pakketten van diverse leveranciers.

het biedt wel iets meer schijnveiligheid dan windows defender, maar dat is niet significant. bovendien wordt je geconfronteerd met veel meer valse positieven en andere bugs, die je computer net zo erg in de war kunnen schoppen als een gemiddeld virus.
al deze overbodige beveiligingsoftware vertraagt de computer ook nog eens behoorlijk of zorgt dat bepaalde functies niet toegankelijk zijn.
bovendien zitten er juist in de beveiligingssoftware (en vooral in de tuning rommel die er bij geleverd wordt) fouten en ook extra gaten, waar malware en hackers gebruik van kunnen maken.

een flinke verbetering in veiligheid kan simpel bereikt worden, door altijd in te loggen met een standaard gebruikersaccount.
alleen voor bepaalde doeleinden, zoals installeren of verwijderen van software en oplossen van problemen, kun je incidenteel inloggen met een beheerdersaccount met administratieven rechten. zorg wel dat je altijd minstens zo'n beheerdersaccount beschikbaar hebt, voordat je je eigen account terugschroeft naar een standaard gebruikersniveau.

zie ook:
https://tweakers.net/nieuws/88884/onderzoek-virusscanners-op-android-zijn-eenvoudig-te-omzeilen.html" target="_blank">https://tweakers.net/nieuws/88884/onderzoek-virusscanners-op-android-zijn-eenvoudig-te-omzeilen.html
https://it.slashdot.org/story/16/07/08/145245/antivirus-software-is-increasingly-useless-and-may-make-your-computer-less-safe" target="_blank">https://it.slashdot.org/story/16/07/08/145245/antivirus-software-is-increasingly-useless-and-may-make-your-computer-less-safe