Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

an
anja theunissen - 13-04-2017 19:06:38
Huishouden & Energie

Slimme meter

Hallo frank

hier is precies hetzelfde aan de hand!
ook ik verbruikte 3 jaar geleden ongeveer 700 m3 gas, het jaar erop ietsje meer en afgelopen jaar ineens meer dan 1000 m3.
ook ik moest 300 eu bijbetalen op mijn jaarrekening en daardoor mijn maandbedrag verhogen van 95 eu naar 120 eu.
en ook ik heb mijn thermostaat al 3 jaar op 20,5 staan.

ik woon in een nieuwbouwappartement van 70 m2 sinds december 2013, ben alleen, heb geen gasfornuis en het appartement heeft 3 dubbel glas. (of noem je dat 3 laags?)
wel zit ik op een hoek en bovenaan, dus niemand boven me.
anderen in dit complex betalen stukken minder, maar essent zegt dat dat komt door de hoek, ik zit op een slechte hoek volgens hun.
maar waarom ik de eerste 2 jaar wel minder betaalde en verbruikte terwijl mijn stookgedrag precies hetzelfde is en de winters ook niet echt veel verschilden, dat weten ze ook niet.
bij mijn weten hebben we geen andere meter gekregen, deze zitten er pas 3 jaar in, maar ook die zijn geplaatst via eneco.

ik heb een paar keer met essent gebeld omdat ik het gewoon niet begrijp, maar meer dan het in mijn stookgedrag en woning zoeken doen zij ook niet.

ik heb dus geen antwoord of oplossing voor je, maar wilde wel mijn verhaal delen omdat het wel erg veel op dat van jou lijkt.