Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ru
ruitenboer - 14-04-2017 17:42:57
Huishouden & Energie

Slimme meter

Zinnige reactie is een beetje lastig als je niet de woonsituatie kent.
voor een alleenstaande die in een goed geisoleerd appartement woont is 500 m3 normaal (zelfs aan de hoge kant).
maar kook je ook op gas? douche je veel. is de cv ketel nog dezelfde als in voorgaande jaren? is je huis geisoleerd? als je in een flat woont heb je dan onder, boven en links en rechts na je buren wonen?

boven de 1000 m3 kom ik al jaren niet meer in onze woning uit 1973 verbuik toen ca. 3400 m3.
douche en cv. spouwmuur isolatie in 1976, hr++ glas in 1998, vloerverwarming in 2012, vloerisolatie in 2013.
jaarverbuik nu ongeveer 700 m3. soms iets meer, soms iets minder. hangt een beetje van de winter af.

de door u genoemde verbruikscijfers lijken heel reeel en 2016 was geen extreem koude winter of koud en lang voor- najaar.
ik zou als de gasmeter vervangen is herijking aanvragen. de reactie van uw energie bedrijf kwam waarschijnlijk ook van een helpdeskmedewerk(st)er af.

ik weet niet of uw energie leverancier ook vergelijkingen uitvoert met woningen in uw postcode. vergelijk dat eens, of vraag eens bij de buren. daar hebt u meer aan dan reacties van mensen die kijken naar hun (waarschijnlijk niet met uw situatie)  eigen woonsituatie.