Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

zw
zwaardvis - 22-04-2017 18:39:37
Computers & Telefonie

Desktop 10 jaar oud

Waarschijnlijk is deze desktop te traag, maar het hoeft niet. heb zelf ook een laptop uit 2007, wel indertijd een snelle en heb het geheugen uitgebreid van 2gb naar 3 gb, maar hij draait windows 10 wel aardig.

je kunt het trouwens kostenloos proberen: zorg bij voorkeur voor een tweede partitie op je pc om hierin windows 10 te installeren. als je dat niet kan of wil en je hebt nog 30 a 40 gb vrije ruimte kun je het ook in een vhd installeren. dat is wat specialistischer.
download gewoon windows 10, zet het op een dvd en start de pc vanaf deze dvd.  je hoeft geen productcode in te voeren, dat kun je overslaan. installeer windows dan in die 2e partitie. je hebt nu een dualboot met vista en windows 10. weliswaar kun je bepaalde instellingen, zoals achtergronden, niet instellen omdat het een niet geactiveerd exemplaar is, maar je kunt er wel mee werken.

goedkope 2e hands desktops, trouwens ook te krijgen via kijkshop.nl, vaak onder de 200 euro. doen het prima met windows 10 (gratis bij windows 7)
en wil je een goedkope platte monitor, kijk eens in de kringloopwinkel. hier in de stad een keur van monitors voor 6,50 tot 9,50 euro.