Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

zw
zwaardvis - 30-04-2017 09:18:42
Computers & Telefonie

Usb stick

Een typisch probleem met films en videos gemaakt met een apple product.
andere smartphones en tablets nemen de fotos/videos op zoals je het ziet, dus in de juiste richting, hoe je de camera ook draait, de opname staat altijd recht t.o.v. de horizon. en hoe je later de fotos ook bekijkt, met welk apparaat of programma het is altijd goed. (incidentele fout daargelaten).

apple draait de opnames niet, deze hebben altijd een vaste positie t.o.v. de home knop, dus t.o.v. de hardware. apple neem wel een orientatiecode op in de opname waarmee ze aangeven dat de programmas waarmee deze bekeken gaat worden de opnames zelf moeten draaien.
apple maakt zich er dus met een jantje van leiden vanaf. i.p.v. het zelf één keer goed te doen maken ze zich afhankelijk van de duizenden programmas waarmee opnames bekeken kunnen worden. alle programma's moeten namelijk de orientatiecode respecteren en zelf de opnames juist draaien. als een (oud of slecht geprogrammeerd) programma de code niet respecteert, staat de foto of film op de kop of 90 graden gedraaid.
maar ja, apple werkt eigenlijk alleen gegarandeerd goed met apple.