Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ha
halex - 02-05-2017 16:49:25
Geldzaken & Recht

Adv op feestdag

Dat vraagt u het best na bij de hr afdeling van uw bedrijf. het is namelijk nogal verschillend. in sommige sectoren is vijf mei altijd een feestdag, dus een niet-werkbare dag. in andere sectoren wordt deze gezien als een brugdag, een verplichte vrije dag waarvoor je verlof opneemt.
ook de wijze waarop u uw werk roostert, kan van belang zijn. zou u normaal verlof moeten boeken op deze dag, dan hoeft dat nu waarschijnlijk niet. maar als u afgesproken hebt dat u op de vierdaagse werkweek op de vrijdag geen verlof hoeft te boeken en geen uren verantwoordt, dan kunt u dat nu niet verplaatsen. maar zoals gezegd, op uw werk weten ze dat veel beter dan hier. en op uw werk hebben ze ook alle relevante informatie.