Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

We
Wesleyb - 03-05-2017 18:23:57
Geldzaken & Recht

Fraude via mijn paypal (gehacked)

Ik heb zelf alleen maar positieve ervaringen met paypal en hoewel het even kan duren, beslist de klantenservice vaak in het voordeel van de benadeelde partij. zeker wanneer het gaat om zaken waarin er aantoonbaar is van fraude of ongeauthoriseerd betalingsverkeer. ik hoop dan ook dat u snel meer hoort.

maar, en ik kan me voorstellen dat dit niet is wat u wilt horen, u heeft als consument ook verplichtingen wanneer u gebruik maakt van paypal (een buitenlandse dienst). u heeft zelf uw bankrekening gekoppeld en daarmee paypal toestemming gegeven bedragen af te schrijven wanneer deze via uw account worden betaald. het goed beveiligen van uw paypal account lijkt me daarom ook erg noodzakelijk. zoals u aangeeft;

 - was uw account alleen met een wachtwoord beveiligd en niet voorzien van verificatie per sms. dit maakt het erg makkelijk voor anderen om uw account binnen te komen met alleen dit wachtwoord.
 - heeft u bewust gebruik gemaakt van onbeveiligde wifi in een hotel in portugal om in te loggen op uw paypal account.

het is bekend dat openbare wifi verbindingen niet veilig zijn en afgeluisterd kunnen worden. desondanks heeft u er zelf voor gekozen om zonder extra veiligdheidsmaatregelen uw account op deze verbinding te gebruiken en het wachtwoord daarmee mogelijk open en bloot op straat heeft gelegd.

ik hoop dat de klantenservice u hiermee verder kan helpen en de kosten kan terugvorderen of voor u wilt vergoeden, maar ik vind het behoorlijk kort door de bocht om paypal hier de schuld van te geven.