Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

He
Heer Bommel - 03-05-2017 23:34:37
Geldzaken & Recht

Fraude via mijn paypal (gehacked)

Herkenbaar verhaal. ik heb een jaar geleden (op 21-5) precies hetzelfde gehad. na een verjaardag kwam ik thuis en zag ik allerlei mails van paypal betalingen én een aanmelding van (jawel) g2a.com. ik had ook een mail ontvangen om het account van de g2a te resetten, want je moet dat account blijkbaar via je email account bevestigen. daar zijn ze niet opgekomen en ze konden het account daar dit niet bevestigen. 

ik heb direct het wachtwoord veranderd en de betalingen als onrechtmatig bij pp gemeld. maandagochtend heb ik paypal gebeld en daar werd ik goed geholpen. het was direct duidelijk dat de betalingen niet door mij uitgevoerd waren. ik had wel een pp account maar dit was al zeker 5 jaar niet gebruikt. hoe anderen betalingsopdrachten konden uitvoeren - via mijn pp account-, dat was hun ook niet duidelijk, wat ik overigens erg slordig vind. 

ik internet niet via de telefoon en ik was ook niet in het buitenland geweest. mijn wachtwoorden zijn allemaal anders én een afwisseling van letters, cijfers en speciale tekens. kortom, hier is het nog steeds een raadsel hoe dit kon gebeuren. 

verder heb ik uit voorzorg het wachtwoord van het bijbehorende emailadres veranderd en bij pp een limiet op de rekening laten zetten. met andere woorden, ik kan daar niet rood staan en alleen van die rekening betalen als er geld op staat. aan het einde van het jaar ben ik van bank veranderd en nu is mijn oude bankrekeningnummer niet meer actief. die verandering heb ik natuurlijk niet hiervoor gedaan maar om andere zakelijke redenen. 

wacht even het bericht van paypal af, ik kan me niet voorstellen dat ze dit niet terugdraaien. succes!