Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

gerbera
gerbera - 04-05-2017 22:29:54
Voeding & Gezondheid

Waarom smaken haricot verts tegenwoordig als sperciebonen?

Wilt u de echte haricot verts zal u naar een echte groenteman moeten gaan. zelf teel ik ze al jaren en denk dat er een misverstand is voor wat de dikte betreft. de haricot vert is iets dunner en gladder dan de "normale" sperciboon en heeft een lengte tussen de 11 en 14 cm afhankelijk van het soort. het zijn dus geen héél dunne bonen. de zgn "dunne" bonen die bij de super liggen zijn slabonen die vaak bij vroeg plukken als haricot vert worden gezien en mogelijk verkocht. en wat de smaak betreft, die is geheel afhankelijk van uw kooktechniek. iets te lang koken geeft al een andere smaak.