Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

An
Anne12345 - 05-05-2017 11:49:46
Geldzaken & Recht

Fraude via mijn paypal (gehacked)

Bedankt allemaal voor jullie reacties en het meedenken. dat is erg prettig. 

inmiddels heeft paypal opnieuw van zich laten horen en aangegeven dat het inderdaad gaat om ongeautoriseerde betalingen. mijn account is nu beperkt en ik moet een bewijs van identiteit insturen zodat ik er weer volledig gebruik van kan maken, zodat ze de veiligheid kunnen waarborgen. dit heb ik inmiddels gedaan en is in behandeling.

een gedeelte van het bedrag is inmiddels in mindering gebracht, de rest staat nog in behandeling maar zou ook moeten gebeuren omdat ze hebben aangegeven dat alle betalingen ongeautoriseerde betalingen zijn geweest. zij gaven aan dat het 1-3 werkdagen kan duren "het geld moet natuurlijk ergens vandaan komen" zeiden ze, wat ik begrijp. 

ik ben erg tevreden dat paypal hier nogmaals naar gekeken heeft, maar ben echt geschrokken van hoe onveilig dit systeem eigenlijk is. voor mij in de toekomst dus geen paypal meer. het feit dat iemand gewoon in je account kan inbreken, ze wisten zelf ook niet hoe, en vervolgens je bankrekening leeg kan plunderen omdat je daarmee een koppeling hebt vind ik toch wel erg onverantwoord. daarnaast dat er binnen 10 min 4 x 285 dollar werd afgeschreven en over 4 dagen totaal 1300,- aan een rare spelletjes site is gespendeerd en ik nauwelijks gebruik maak van paypal zou toch aandacht moeten trekken bij paypal? ze geven namelijk aan dat er altijd iemand 24/7 meekijkt om veiligheid te waarborgen. heel vervelend allemaal en ik op dat dit een waarschuwing is voor andere paypal gebruikers. 

ik had niet gedacht dat het gebruik maken van een openbare wifi zoveel risico's. ik ben zelf erg voorzichtig op bijv fishing mails, pinnen, geen geld overmaken op openbare computers etc. mag dat ook een waarschuwing zijn voor andere :-) 

om nog even terug te komen op waarom paypal zei dat ik kon wachten met het doen van aangifte : ze geven aan dat het op te lossen is als er inderdaad sprake is van ongeautoriseerde betalingen. dit staat duidelijk in hun voorwaarden en dan krijg je de bedragen terug geboekt. verder gaf hun medewerker aan dat aangifte doen bij de politie waarschijnlijk weinig zin heeft en in een grote map beland omdat de politie hier niet veel mee kan. 

ben blij het zo als opgelost is, maar wil eerst mijn saldo weer op 0,- zien staan voordat ik sta te juichen.