Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ma
manwijf - 05-05-2017 13:07:59
Voeding & Gezondheid

Wat is de beste manier op te stoppen met roken?

Stoppen is alleen voor 'de sterken' onder ons.... je hebt niets te maken met je omgeving. jij wil stoppen, dus dat ga je doen ook. kies een dag, zodat je een beetje voorbereid bent. zeg het tegen niemand. waarom zou je ook. je doet het voor jezelf, niet voor de buitenwereld. het is jouw lijf. en dan gewoon in één keer stoppen!

ben zelf na 35 jaar roken als een schoorsteen op 1-7-2008 gestopt toen je in de horeca niet meer mocht roken. in één keer wel te verstaan. dacht altijd dat het leven niet leuk meer zou zijn zonder roken, maar ik was er nu klaar voor. 's avonds laatste sigaret, maar niets weggegooid. voor het geval dat. heb verder niets veranderd aan mn eet- of drinkgedrag. ben ook gewoon naar de kroeg blijven gaan. ik had werkelijk nooit gedacht, dat ik het zou overleven, maar oh wat viel dat mee. gewoon het er niet te veel over hebben. natuurlijk tel je de eerste dagen, maar toch. dat mn man gewoon bleef roken, al deed hij dat uit respect vanaf toen niet meer in huis, heeft mij nooit geergerd. mensen die stoppen, zeuren vaak zo en dat wil ik niet.

elke dag nog denk ik 'dat was het beste dat ik ooit gedaan heb'. voor het geld hoefde ik het niet te laten, maar ik merk het zeker wel. oh en heerlijk je kleren stinken nooit meer, je huis is opeens lekker fris. je gordijnen hoef je niet meer om de haveklap te wassen. allemaal voordelen. maar vooral, je hebt ook meer lucht. heerlijk. meer smaak heb ik niet echt. mn smaak was altijd al prima. en dan, je hoeft nooit meer te denken 'heb ik nog genoeg sigaretten' of 'heb ik nog genoeg geld bij me'. dat soort dingen. als ik nu al die junks buiten zie staan, kan ik alleen maar blij zijn, dat ik ooit de knoop doorgehakt heb. heel veel sterkte toegewenst! je kunt het!