Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

vu2615
vu2615 - 05-05-2017 19:24:48
Voeding & Gezondheid

Wat is de beste manier op te stoppen met roken?

hallo,

hopelijk vindt je het niet erg, maar je uitgangspunt is al verkeerd: "je wilt wel eens een serieuze poging wagen om te stoppen met roken". zolang het voorjou noig een poging is, zul je niet er in slagen om te stoppen. als je in staat bent om jezelf voor te houden "ik stop" dan ben je al voor de helft op weg. roken is een probleem wat voornamelijk een verslavingsprobleem is. ook ik heb in het verleden weleens een poging ondernomen om te stoppen, alleen was dit nooit geen succes. op zeker moment ontwikkelde zich ook een rokershoestje bij mij en had ik last van gekraak, gepiep en andere bijgeluiden in mijn hoofd/longen en wel dusdanig dat ik er 's nachts wakker van werd. toen kwam ik ook tot de conclusie: dit moet anders. mijn puut met zware shag, heb ik leeggerookt (zuinig als ik ben) en toen kwam ik op die tweesprong. ik had toen nog wat van de oude nicotinekauwgom in de auto liggen en die heb ik eerst weggekauwd, alleen bleef ik ook roken....... dat kwam niet goed, dus toen heb ik het besluit genomen om alleen nog nicotinekauwgom te nemen en niet meer te roken. na twee pakken zware kauwgom en een pak licht kon ik inderdaad zonder kauwgom verder. de stukjes kauwgom brak ik in tweeen en dan kauwde ik gedurende een halve minuut of zo. daarna deed ik het kauwgom uit mijn mond en bewaarde dit in het papiertje totdat ik weer zin kreeg en zo doende ben ik van het roken afgekomen. terugkijkend waren de eerste 3 weken het lastigst, puur omdat je dat patroon doorbreken moet, dat beloningsgedrag, wat roken eigenlijk is. inmiddels ben ik nu 5 jaar rookvrij. terugkomend op jou vraag: je zult het zelf moeten uitmaken (letterlijk en figuurlijk).


de een voelt zich goed met persoonlijke begeleiding, een ander met nicotinekaugom/pleisters of tandenstokers, maar meest belangrijke is dat je echt wilt stoppen, maar je moet je ook realiseren dat je poging mag falen, maar dat je dan direct een andere manier probeert, je zult even moeten doorbijten. ook na vijf jaar rookvrij heb ik nog wel eens spontaan zin in een shaggie maar dit is slechts heel kort. maar ik ben nog alle dagen blij dat ik niet meer rook. ik wens je veel succes met je stoppen.