Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

rembrantd
rembrantd - 07-05-2017 17:20:15
Elektronica & TV

Is aanschaf wereldontvanger mei 2017 nog zinvol (met het oog op dab radio?)

Hallo emma, ik ga je informeren over de lidl wereldontvanger.
het is een miniradio die kortegolf kan ontvangen maar helaas zijn er weinig zenders die er op uitzenden, rnw (radio nederland wereldomroep) is er onder druk van geert wilders al lang mee gestopt. verder zit er fm op (veel zenders) mw (weinig zenders maar wel grootnieuwsradio als enige nederlandse) en lw (vooral een paar franse zenders)
het geluid van de lidl-radio is abominabel maar de prijs formidabel.

1 dab is best leuk en de ontvangst is afhankelijk van de zendmasten in de buurt meestal acceptabel. het geluid is zonder meer goed, zeker als je het apparaat aansluit op je bestaande stereo-installatie.als je een stand-alone hebt ben je afhankelijk van de klankkast, meestal geldt: groter=beter.

2 nee

3 dab kan stations ontvangen die niet via de fm uitzenden. bij fm heb je weer stations die niet via dab te ontvangen zijn (bv lokale piraten)

4 dab is een vooruitgang voor de kijkshop's en conrad's en niet te vergeten de batterijverkopers, die dingen zijn echte batterijvreters.

5 nee, eigenlijk niet. een smartphone met een radio-app aangesloten op een stereo of boombox heeft veel meer mogelijkheden.

nou, dat was het wel zo'n beetje.