Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Cookies
Cookies - 07-05-2017 21:57:39
Huishouden & Energie

1 persoon in 5 kamerwoning

Nee, ik erger me er niet aan, maar ik vind het niet verstandig om tot op hoge leeftijd in een woning te blijven zitten met 1 of 2 binnentrappen. ik ken verschillende 75+-ers die hun eigen (inderdaad spotgoedkope) huurwoning niet meer in kunnen (op dit moment al met moeite) als zij lichamelijk nog verder achteruitgaan. en dan is er 1-2-3 echt geen andere woning beschikbaar voor ze. bovendien zeggen ze zelf ook dat het huis te bewerkelijk wordt voor ze. dus enkel vanwege die goedkope huur (175/300 euro) blijven ze eigenlijk tegen hun zin in het oude huis zitten. het is aan de politiek te wijten dat wbv's niet de huren marktconform mocht maken/houden.

ik zelf zou liever verhuizen op een moment waarop ik nog gezond genoeg ben om te kunnen verhuizen, klussen en alle andere rompslomp die daarbij komt.

steeds meer wbv's geven ouderen die een grote eengezinswoning achterlaten een verhuiskostenvergoeding en/of daadwerkelijke verhuishulp. aan het grote verschil tussen oude / nieuwe huur is helaas (totnutoe) niets te doen. misschien komt dat nog. persoonlijk ben ik er van overtuigd dat dan veel meer ouderen weg zouden willen uit een eengezinswoning.

@tijger1: ik zie het niet als bemoeizucht, meer als een discussiestuk. en de redactie heeft na het laten vallen van 'discussies' aangegeven dat in v&a ook discussie mocht plaatsvinden.