Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

audb
audb - 10-05-2017 16:50:10
Computers & Telefonie

Pc geblokkeerd

wat ik vermoed is dat de harddisk is los geraakt van de stroom of de sata kabel zit los dan ziet windows ook geen c schijf meer. 


mocht u een ssd in de computer hebben zitten dan is het absoluut af te raden om te defragmenteren!


een ssd wordt bescadigt door defragmenteren misschien zult u of anderen er niet direct wat van merken dan zal dat zeker na verloop van tijd wel gebeuren en dan is er niets meer te redden dit in tegenstelling tot een "normale harddisk".


ook is het verstandig om een tweede harddisk in de computer te (laten) zetten of een externe harddisk voor een back-up 


als u een beetje veel wilt opslaan dan is een intenso memory center desktop een goedkope oplossing een 5 tb kost zo €133 een 3 tb is maar iets goedkoper zo €98


heeft u aan 2tb genoeg dan is deze voor zo €83.- te koop en mocht u bestanden kwijt zijn dan kan u gebruik maken van een recovery programma zoals http://www.piriform.com/recuva/download/portable" target="_blank">http://www.piriform.com/recuva/download/portable (gratis)