Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ha
halex - 11-05-2017 23:09:00
Winkels & Webshops

Aliexpress

Allereerst wordt dat door de transporteur (fedex, dhl, etc) gecontroleerd op basis van de aangegeven waarde van het pakket. als dat boven de 22 euro zit, dan moeten zij dat aangeven en de zaken administratief voor u regelen. daarnaast heeft de belastingdienst/douane een apart team dat dagelijks aan de transporteur doorgeeft welke pakketten zij bij aankomst moeten vasthouden in hun opslag. van die pakketten gaat de belastingdienst/douane bij de ontvanger navragen wat er in zit en wat het kost. (in tegenstelling tot wat vaak wordt beweerd, haalt de douane de pakketten dus niet op en neemt ze ook niet in bewaring)
tot slot controleert de belastingdienst/douane, nadat de ontvanger de informatie heeft verstrekt, steekproefsgewijs bij de transporteur of de opgegeven informatie klopt.