Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

boppe1943
boppe1943 - 12-05-2017 08:45:31
Geldzaken & Recht

Mag een kattenverjager wel of niet?

Mensen met exact dezelfde klacht hebben contact opgenomen met de rijdende rechter. dit was het antwoord:


burgerlijk wetboek nr. 5


artikel 37


de eigenaar van een erf mag niet in een mate of op een wijze die volgens artikel 162 van boek 6 onrechtmatig is, aan eigenaars van andere erven hinder toebrengen zoals door het verspreiden van rumoer, trillingen, stank, rook of gassen, door het onthouden van licht of lucht of door het ontnemen van steun.


dit is geen strafzaak, dus een klacht bij de politie indienen heeft weinig zin. dit is een civiele zaak.


je kunt beginnen met een aangetekende brief met ontvangstbewijs aan de buurman te schrijven, liefst met mede-ondertekening van meerdere buren, waarin je stelt dat hij de wet (citeer het wetsartikel met plaatsvermelding) overtreedt en dat je van de buren eist, dat ze dit omgaand be-eidnigen. zo niet, dat je je dan beraadt om verdere stappen te ondernemen, zoals dagvaarding om de rechter te verzoeken deze overlast te verbieden met een onmiddellijk opeisbare dwangsom per overtreding.


maar eerst: ga nog een keer rustig praten met de buren om het onderling op te lossen, want je mag van een politie-agent toch verwachten dat hij zich aan de wet houdt.