Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

newmikey
newmikey - 12-05-2017 23:23:52
Voeding & Gezondheid

Helpt kinesiotape tegen hooikoorts?

De uitleg is in ieder geval geweldig:
"het uitgangspunt van de elastische tapemethode is dat via een externe huidprikkeling reflectoir invloed kan worden uitgeoefend op de bij het innervatiegebied behorende weefselstructuren van ruggenmergsegmenten. de kinesiotape, die direct op de huid wordt aangebracht, stimuleert huidsensoren, die op hun beurt het neurogene stelsel in het lichaam prikkelen."

de zoveelste kwakzalftoepassing dus. de enige die er reclame mee maakt is een "fysiotherapeut" in nederland die het spul met een eigen fabriekje in het verre oosten laat maken en voor een rolletje tape van nog géén tien cent het honderdvijftigvoudige durft te vragen. uiteraard verkoopt hij ook "cursussen" en is er een heel ecosysteem van certificaten omheen gebouwd - alles voor geld uiteraard.

klinische onderzoeken sinds het spul op de markt is (1998): 0 en excuus voor het ontbreken van onderzoek: géén
brede adoptie in het buitenland: nihil
eigen website heeft disclaimer dat ze géén enkele medische werking kunnen aantonen: "let op: wij wijzen erop dat de aangegeven tape toepassingen en informatie op onze website, over de mogelijkheden binnen het medical taping concept, nog niet wetenschappelijk bewezen zijn. de uitspraken en genoemde voorbeelden zijn gebaseerd op langdurige ervaringen van patiënten en geschoolde therapeuten."

werkt tegen de duvel en z'n ouwe moer zolang het maar slecht meetbare en onduidelijke klachten zijn. gruwelijk detail: claimen zelfs sommige bijeffecten van borstkanker tegen te kunnen gaan. de ergste en schoftigste kwakzalvers die je je maar kunt voorstellen dus.