Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Pr
Practico - 14-05-2017 21:02:10
Computers & Telefonie

Pc geblokkeerd

Vaak ontstaat dit probleem door een beschadiging in het partitie tabel. de beschadiging zelf kan o.a. het gevolg zijn van het feit dat de laptop flink gestoot wordt, bijv. hard neergezet wordt, terwijl de schijf aan het wegschrijven is. of gewoon een technische fout van de schijf zelf, het blijft electronica. ander probleem kan zijn als je een sterk magnetisch veld in de buurt is geweest. magneet, inductie-kookplaat, dynamo etc. 

via windows schijfbeheer kan je gemakkelijk de schijf nogmaals partitioneren. omdat je windows niet meer inkomt zul je deze via de installatie cd's van windows moeten benaderen. je moet serieus ervan uitgaan dat data niet meer te redden is, helaas.... alle data die je op een d of andere schijfindeling hebt staan zal met waarschijnlijk nog wel te benaderen zijn.  even google op harde schijf-partite via een ander computer of telefoon. als je zelf niet veel kennis hebt kun je het beste naar een computer winkel gaan, want hoe meer je zelf probeert zonder gedegen kennis, des te meer raakt het tpartitie tabel beschadigt...met uiteindelijk onherstelbaar resultaat. dan is maar 1 oplossing mogelijk...mbr partitie en formateren --> alle data kwijt!