Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

di
diemenees - 21-05-2017 20:50:29
Auto & Vervoer

Negatief saldo op anonieme verlopen ov-chipkaart

Bij alle automaten van ns, arriva, ret en gvb (metro) is het actuele saldo te zien, ook van anonieme kaarten. bvb bij ns kan je dan kiezen of je opwaardeert met een rond bedrag of juist wenst op te waarderen tot dat ronde bedrag!
juist bij anon. kaarten is het dus slim de laatste rit zo te plannen, dat je negatief uitkomt (al kan dat bij ns maar tot max. 4 €, bij de bus is er geen minimum vanwege praktische bezwaren), dus dan hebben zij de scha. en dat is tenminste een klein beetje voldoening om nog iets van die 7,50 terug te zien. en de roepers van mag niet: dat is uiteraard allang ingekalkuleerd in die prijssteliing. en: ff doordenken, anon. kaarten kan je gewoon weggooien na laatste gebruik.
in de meeste bus/tram/metro kan je nog inchecken met minimum 0 op de kaart, maar bij ns is het 16€, omdat je daar uiteraard hele prijzige reisjes zou kunnen maken (max, tarief enkel volle prijs is ruim 25 €).
vwb uw vraag: ja, nu u die dommigheid hebt begaan voorkomt die 1€ betalen mogelijk het hele circus van incasso etc. dat zijn allemaal automatische processen waar geen mens naar kijkt, totdat iemand echt gaat klagen en stennis maken.