Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ha
halex - 23-05-2017 23:32:37
Geldzaken & Recht

Vals biljet uit pinautomaat

Ik ga er ook van uit dat u niet wist dat het biljet vals was toen u het de eerste keer uitgaf. inmiddels weet u dat wel.
nu u desondanks het biljet (dus opzettelijk) onder u houdt, maakt u zich schuldig aan een misdrijf. het is simpelweg niet toegestaan een vals biljet in voorraad te hebben. dus snel inleveren bij de politie. bewijs dat 't uit de automaat komt, gaat u echt niet krijgen. dat kan alleen de bank doen, maar die had al aangegeven niet mee te werken. vergeet 't, neem uw verlies, laat 't los en lever 't in.





va

door vandeno1 23 mei 2017 om 21:08
1 antwoorden / 1 vragen


gelukkig zit ik nog niet in de gevangenis (:-:); maar zodra ik denk genoeg te weten, ga ik heus zelf met dit biljet naar de politie of de hoofdbank. als ik crimineel zou zijn, zou ik het biljet gewoon op de markt uitgeven. ik denk overigens dat geen enkel bedrijf (cassière) waarin een biljet door de scanner niet geaccepteerd wordt, direct de politie gaat bellen. burgerplicht?

het probleem is dat de "misdaad" in eerste instantie gepleegd lijkt te zijn door de bank die verantwoordelijk is voor de pinautomaat. zouden de nummers niet bekend zijn van de biljetten die in een pinautomaat worden gestopt? in dat geval kan ik bewijzen dat het gewijgerde biljet uit de betreffende automaat komt.