Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

mathijs_b
mathijs_b - 24-05-2017 11:32:21
Computers & Telefonie

Harde schijf vervangen van een wd elements 500 gb

een schijf overzetten kan inderdaad. maar er komt ontzettend veel bij kijken.
probeer eens een "oude" harde schijf uit elkaar te halen en dan weer in elkaar te zetten. let op! een krasje, veegje of vlekje op de schijf is taboe! als je dat lukt kun je verder gaan.


om te beginnen heb je een cleanroom nodig, verder exact dezelfde harde schijf.


en als je de schijf dan overgezet hebt, heb je grote kans dat het nog steeds niet werkt.


de schijf kan door de val ook beschadigd zijn. en op de print zitten geheugens waar bepaalde schijfdata in opgeslagen wordt. de data van de oude en nieuwe schijf zijn verschillend...... begrijp je nu waarom het € 1000 kost als een gespecialiseerd bedrijf het doet?


je kunt hooguit een data recovery programma proberen. maar als de schijf rare geluiden maakt lukt het daarmee waarschijnlijk ook niet, sterker nog, de schijf gaat steeds verder kapot. (krassen).


daarom mijn tip; maak altijd back-ups van belangrijke data. en back-ups maak je voordat er problemen zijn, niet als de problemen er al zijn!


data recovery wizard