Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

audb
audb - 24-05-2017 17:31:29
Computers & Telefonie

Harde schijf vervangen van een wd elements 500 gb

ik zal u maar uit de droom helpen.


de kans dat de harddisk nog te herstellen is klein denkelijk is de leeskop gewoon kapot en dat is niet zelf te herstellen.


het is wel mogelijk dat een computer genie iets er mee kan doen meestal is dat toch dat de harddisk open moet gemaakt worden en dan uitermatig voorzichtig de leeskop zien te verwijderen en dan maar hopen dat de platters (zijn de schijven dus) niet beschadig zijn.


daarna kunnen ze dan de platters in een andere (2de hands) zetten en proberen uit te lezen maar ik geef u heel weinig kans dat het lukt.


wilt u het zelf proberen? koop dat handschoenen die geen stof vast houden en een set torex (ster) schroven draaiers en ga als het even kan in de bad kamer zitten daar is het minste stof.


mocht u toch willen proberen de data terug te halen dan is het gratis programma recuva https://www.piriform.com/recuva" target="_blank">https://www.piriform.com/recuva de goedkoopste en goede manier.