Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

hansje klein
hansje klein - 25-05-2017 10:32:40
Huishouden & Energie

Gratis zonnepanelen

"gratis" is waarschijnlijk zo bedoeld, dat wanneer u de gehele investering uitsmeert over tien jaar en de energierekening door de investeringen heeft kunnen reduceren, waardoor het eindresulaat als positief wordt aangerekend.

mede door de consumentenbond en de veh geanimeerd, die zich als quasi milieu-vriendelijk manifesteren, komen berekeningen voorbij die individuel gezien positief zouden kunnen uitvallen, maar dan moeten wel nog veel factoren kloppen zoals de ligging t.o.v. de zon, schaduwwerpen van gebouwen en bomen, de voorwaarde om tien jaar lang niet te verhuizen en de beloftes van de overheid (!) niet tussentijds weer aangepast worden. bezitters moet je nooit vragen, want die geven niet toe wanneer er iets is misgegaan, zoals de pleite van de grootste panelenleverancier door de nog steeds in prijs vallende zonnepanelen van o.a. ikea uit china of twee omvormers die te vroeg zijn overleden.

ik heb zèlf uiteindelijk toch maar liever geïnvesteerd in het na-isoleren van de woning en vindt dat milieu-logischer, dan eerst energie op te wekken en gelijktijdig niets aan het energieverbruik te gaan minderen. zonnepanelen veroorzaken bij de productie ook troep en verbruiken grondstoffen. mijn isolatiemateriaal is van gerecyclede grondstoffen!

de aap komt dus waarschijnlijk uit de mouw èn uit het stopcontact.

nb. de toekomst zijn dynamische energie-tarieven i.v.m. de slimme meter, waarbij de energie-aanbieder per uur de stroomprijs gaat aanbieden. wanneer u uw eigen energie wilt aanbieden op een zonnige dag, doen dat alle zonnepaneelbezitters tegelijkertijd en gaat de opbrengst vallen.