Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

zoekster1
zoekster1 - 04-06-2017 00:08:30
Geldzaken & Recht

Buren hebben zonder toestemming gezamenlijke heg weggehaald.

Ik zou die buurman ter verantwoording roepen. zoals u het hier schetst heeft die man tegen u gelogen en is zomaar zonder toestemming zijn eigen gang gegaan, daar mag je iemand gerust op aanspreken. hij heeft die heg vernaggelt, dan mag hij hem ook weer in orde brengen. omdat u daar toch weggaat, kunt u het gerust hard spelen, want straks ziet u hem toch nooit meer.
hij mag wel een schutting plaatsen, maar zonder uw toestemming alleen op eigen grond.

uw rechten zijn als volgt:
(bron klik https://www.juridischloket.nl/wonen-en-buren/buren/erfafscheiding" target="_blank">hier waaruit)




de buren willen de erfafscheiding vervangen

willen uw buren de gemeenschappelijk heg op de erfgrens vervangen door een schutting? dan hebben uw buren uw toestemming nodig. u bent voor de helft eigenaar. daarom moet u samen afspraken maken over het vervangen van de erfafscheiding.


komt u er samen niet uit? schakel dan een mediator (conflictbemiddelaar) in om afspraken op papier te zetten. wordt u het niet met uw buren eens, dan moet uw buurman aan de rechter toestemming vragen om op de erfafscheiding een schutting te plaatsen.