Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

hutch
hutch - 05-06-2017 15:00:53
Geldzaken & Recht

Invoerrechten terugvragen

Het eerste (belgische) bedrijf dat deze domeinnaam (harmonie-deco.be) geregistreerd heeft is op 21 februari 2014 failliet gegaan.

vervolgens heeft een malafide chinees 'bedrijfje' deze domeinnaam opnieuw geregistreerd. dit via een zeer wazig adres in duitsland, zoals wel vaker gebeurt.

u heeft ondertussen wel begrepen dat u de invoerkosten e.d. niet kunt terug krijgen. dat kunt u echt wel vergeten.
die nagemaakte schoenen (nepartikel) zouden ook in beslag genomen kunnen worden door de douane. theoretisch bent u inderdaad strafbaar omdat u een namaakartikel invoert wat dus niet mag. u bent geen heler, dat is iets heel anders. een simpel: ' dat wist ik niet ' werkt niet. een ieder wordt geacht de wet te kennen (juridisch beginsel)..... hoe raar dat ook klinkt.

had u die schoenen in uw reisbagage meegenomen, had de douane, bij ontdekking, hoogstwaarschijnlijk niet moeilijk gedaan. maar per post worden die 'neppers' in principe altijd in beslag genomen. leest u * https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/belastingdienst/prive/douane/wat_mag_niet_zomaar_in_uitvoeren/nagemaakte_art/nagemaakte_artikelen" target="_blank">dit *  ook maar eens.

zie dit geheel maar als leergeld. u bent (helaas) één van de zeer velen die in die malafide webwinkeltjes getrapt is.